enNxAus
Agenda – Day 1 – Nextv Series Australia & New Zealand

Next TV Australia & New Zealand is part of Dataxis events.

This site is operated by a business or businesses owned by Dataxis SARL and all copyright resides with them. DATAXIS registered in France with number 423 163 385 RCS Paris France with registered office 10 rue Pergolese 75116 – Paris FRANCE

Dataxis

Nextv Series Australia & New Zealand - Agenda - Thursday 24th March 2022

09:25 - 09:30 AEST | 5 MINS

WELCOMING SPEECH

09:30 - 10:15 AEST | 45 MINS

TV BROADCASTERS’ STRATEGIC INSIGHTS

  • Diversification options
  • Advertising and monetization strategies
  • Evolution of FTA broadcasting

10:15 - 10:30 AEST | 15 MINS

BREAK & NETWORKING

10:30 - 11:15 AEST | 45 MINS

The booming era of live OTT broadcasting - Hosted by Limelight Networks

Join a panel of broadcasting industry experts, talk about ways to boost the video streaming experience that viewers are demanding including:

  • How new technologies provide ways to improve viewer engagement?
  • Current audiences retention and how to increase subscription base?
  • Using personalization and premium enhancements to boost stream monetization
  • Mitigating stream piracy with flexibility in subscription packages

11:15 - 11:30 AEST | 15 MINS

BREAK & NETWORKING

11:30 - 12:15 AEST | 45 MINS

BETTER CONTENT DISCOVERY IN A STREAMING WORLD

  • Churn and the importance of customer retention
  • How can operators & VOD providers show all content behind each OTT app?
  • Change in consumer content consumption habits

12:15 - 13:15 AEST | 60 MINS

BREAK & NETWORKING

13:15 - 14:00 AEST | 45 MINS

PAY TV OPERATORS OTT D2C STRATEGIES

  • What are the approaches of operators & TV going OTT D2C?
  • The role of STB and other devices
  • Content Delivery Networks
  • Technology challenges and content protection

14:00 - 14:15 | 15 MINS

BREAK & NETWORKING

14:15 - 15:00 AEST | 45 MINS

Addressable TV advertising : A new opportunity for Pay TV operators & broadcasters

  • How can a Pay TV operator create an addressable advertising offer?
  • Technical and regulatory challenges
  • What new business opportunities

15:00 - 15:15 AEST | 15 MINS

BREAK & NETWORKING

15:15 - 16:00 AEST | 45 MINS

TARGETING SOCIAL MEDIA WITH LIVE CONTENT

  • Case studies with active organisations
  • Best practices
  • Editing highlights efficiently
  • Live delivery to social media

16:00 - 16:05 AEST | 5 MINS

CLOSING REMARKS